Володин: Санкциите срещу Русия стигнаха безпрецедентен брой – 17 937

0
44

 

Председателят на Държавната дума отбеляза, че желанието на Вашингтон и Брюксел да постигнат срив на руската икономика се е върнало към тях като бумеранг

 

Броят на санкциите срещу Русия достигна безпрецедентно ниво и възлиза на почти 18 хил. Това заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на заключителното пленарно заседание на камарата през есенната сесия, предава ТАСС.

„От 10 години страната ни е в ситуация на санкции, опозиция и търговски войни. Ако броим днес, броят на обявените санкции срещу държавата ни е безпрецедентен – 17 хиляди 937 санкции. За пореден път такъв брой санкции не са обявявани срещу друга държава. Следователно можем да анализираме какво е направено, какви резултати има“, каза Володин.

Той подчерта, че желанието на Вашингтон и Брюксел да постигнат срив на руската икономика се е върнало към тях като бумеранг. „Икономиката на САЩ потъна, както и Германия, Франция и Великобритания. Руската икономика стана номер едно в Европа, ние сме сред петте най-големи икономики в света. Това е резултат от работата на депутатския корпус“, добави председателят на Държавната дума.

BIG5

Още по темата:

ЕС прие 12-тия пакет санкции срещу Русия, включващ диамантите и петрола

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here