Татяна Дончева: Управляват ни посредствени кухи лейки

0
31

 

„Хора, които нямат и ден стаж и нищо не разбират от правосъдие, се опитват да правят промени в Конституцията. Христо Иванов и Явор Божанков нямат никакво понятие от правосъдие. Едно е да четеш книжки, друго е да си в практиката“, заяви пред БНТ юристът и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Явор Божанков е практикувал няколко месеца само в кантората на баща си. Навремето шефове на Окръжни съдилища бяха шерпи. Управляват ни безмозъчни, посредствени хора, които нямат понятие на кой свят са, изригна Дончева.

Според нея президентът Радев не може да направи партия, защото просто не може. „Радев няма електорален потенциал за 1 млн. гласове. Президентът има капацитет, който не може да надскочи. Има хора около него, които започват да мръчкат проект. Какъв проект? Който трябвало да бъде илюстрация на неговите идеи. Какви идеи сте чули?“

Тя заяви, че чрез предвидените промени в конституцията за реформа в съдебната система, политически я подчиняват.

„Прокурорски съвет, в който доминира квота, избрана от парламента, където магистрати няма, когато сте заложили в проекта министърът на правосъдието да председателства съвета, вие вече сте предопределили употребата на прокуратурата за политически цели“, каза тя.

Паметникът на Съветската армия се реже от внуците на БКП и ДС, което показва, че тези хора могат да служат на всеки господар, заяви още гостът на Георги Любенов.

Дончева защити и участието на руския посланик Елеонора Митрофанова в предаването на Петър Волгин по БНР.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here