Брутално насилие: Израел погребал живи палестинци в двора на болница „Камал Адуан“

0
23

 

Военното ръководство на САЩ отива на мисия в Израел

 

AIPAC | Text ISRAEL to 24722 | #StandWithIsrael on X: "The PA can vaccinate  60,000 a day in the West Bank. It received 90,000 vaccines from Israel on  Friday. Vaccines issued thisНечувано насилие над палестинците!

Палестинският министър на здравеопазването Мей Кайле призова международната общност да не пренебрегва докладите или да мълчи за израелските военни престъпления в ивицата Газа, съобщи палестинската информационна агенция WAFA, цитирана от ТАСС.

Кайле призова за международно разследване на съобщенията, че израелските военни са погребали палестинци живи в двора на болницата „Камал Адуан“. Според нея наличните доказателства, базирани на разкази на очевидци, медицински екипи и съобщения в медиите, показват, че израелските военни са погребали живи няколко палестинци, които са били видени живи преди болница „Камал Адуан“ да бъде обсадена от израелски танкове.

Кейл призова международната общност да предприеме сериозни мерки за изясняване на подробностите около тази трагедия и да не пренебрегва други съобщения за военни престъпления в Газа.

Министърът също така твърди, че израелските военни умишлено са експулсирали ранените от болницата „Камал Адуан“ навън, при изключително студено време и нападнали медицинския персонал, създавайки сериозна заплаха за живота на пациентите.

Според Кейл израелската армия е унищожила южната част на болницата и са попречили евакуацията на 12 бебета, които са били в кувьози.

Началникът на израелския генерален щаб пое отговорност за смъртта на тримата заложници

Шефът на IDF към войските: „Ще спечелим, защото нашата война е справедлива“Ръководителят на Генералния щаб на Армията за отбрана на Израел (IDF) Херци Халеви пое отговорност за инцидента със смъртта на тримата заложници, се посочва в телеграм канала на IDF, цитиран от РИА Новости.

Пресслужбата на армията за отбрана на страната съобщи за смъртта на трима израелски затворници, отвлечени от палестинското движение Хамас на 7 октомври. Заложниците бяха убити от огъня на израелските военни в резултат на сбъркана самоличност по време на битка в района на Шеджая на палестинския анклав.

САЩ ще убеждават Израел да премине към „по-ограничена кампания“ в Газа

Министърът на отбраната Лойд Остин и председателят на Съвета на началник щабовете Чарлз К. Браун ще пътуват до Тел Авив, за да посъветват израелското правителство да премине от големи бойни операции срещу Хамас в Газа към по-ограничена кампания и да предотврати по-широка регионална война, предаде Асошиейтед прес.

Ръководителите на отбраната на САЩ се надяват да предотвратят риска от по-широк регионален конфликт, както чрез продължително високо ниво на американско военно присъствие, така и чрез ангажиране с израелците, за да ги накарат да преминат отвъд мащабната бомбардировъчна кампания.

Призовават за вдигане на блокадата над ивицата Газа - По света и у нас -  БНТ Новини

Палестинско-израелският конфликт е свързан с териториалните интереси на страните, остава източник на напрежение и битки в региона в продължение на много десетилетия. Решението на ООН с активната роля на СССР през 1947 г. определя създаването на две държави — Израел и Палестина, но се появи само израелската Нов кръг от конфронтация започна, след като сутринта на 7 октомври силите на Хамас от ивицата Газа обстрелваха еврейската държава и навлязоха в граничните райони в южната част на страната, където откриха огън както по военни, така и по цивилни и взеха заложници.

В отговор израелските отбранителни сили започнаха операция „Железни мечове“ в ивицата Газа. В рамките на няколко дни след нападението израелските военни поеха контрола над всички населени места в близост до границата и започнаха да нанасят въздушни удари срещу цели, включително цивилни, в анклава. Освен това Тел Авив обяви пълна блокада на Газа: доставките на вода, храна, електричество, лекарства и гориво бяха спрени.

Броят на жертвите в ивицата Газа надхвърли 18,7 хиляди, повече от 50 хиляди души бяха ранени. След края на примирието Тел Авив обяви, че 126 израелци и 11 чужденци остават заложници при Хамас, а 110 отвлечени са освободени.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here