Украински обстрел на руски територии: ПВО на Русия свали 33 дрона над Липецка, Ростовска и Волгоградска област

0
16

 

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че щурмовата група на бригада „Азов“ е разбита

 

Тази нощ противовъздушната отбрана на Русия на Русия унищожи и прехвана 33 украински безпилотни летателни апарата над Липецка, Ростовска и Волгоградска области, съобщи Министерството на отбраната, цитирано от руските медии. Украинските въоръжени сили редовно обстрелват руски гранични територии, нанасяйки удари с дронове и извършване на диверсии.

Руското министерство на отбраната определи опита за удари като терористична атака. Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов съобщи, че няма жертви в резултат на масираната атака с дронове срещу района.

В същото време руските войски са нанесли удар по щурмова група на бригада Азов, която Москва е обявила за терористична организация, в направлението на Краснолиман. За това съобщи ръководителят на пресцентъра на група Център, Александър Савчук, предава ТАСС.

„Части от групата на силите „Център“ продължават да изпълняват бойни задачи от специална военна операция в Краснолиманското направление. В района на Серебрянското горско стопанство с подкрепата на артилерийски екипажи е разбита щурмова група на 12-та бригада специални сили „Азов“, каза Савчук.

По думите му артилерийските екипи на групировката са нанесли поражение на три опорни пункта и райони на концентрация на жива сила и техника на украинските бойци. Загубите на украинските сили възлизат на до 100 военни.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here