Украинското министерство на отбраната публикува снимка на свой войник с нацистка нашивка

3
47

 

Потребители на Х (бивш Туитър) от цял свят са възмутени от липсата на притеснение Украйна да демонстрира нацизма

 

Министерството на отбраната на Украйна публикува в своя официален англоезичен  Х-профил снимка на боец ​​с надпис „Те могат да унищожат домовете ни, но не могат да сломят духа ни“.

 

Има обаче едно „но“: Министерството на отбраната на Украйна изложи на публичен показ свой войник с нацистка нашивка! Дори не с бандеровска, а с нацистката!

 

Изображение

Последва вълна от коментари на потребители на Х (бивш Туитър) от цял свят, като преобладаващите са от Полша, които са възмутени от липсата на притеснение Украйна да демонстрира нацизма.

Часове по-късно снимката вече не е видима в профила на Украинското МО, но коментарите остават. Представяме ви само малка част от тях:

Изображение

Maciej Henryk Górny: Нацистка измет! Вие не защитавате Европа, вие сте наш враг, не сте по-добри от Путин. Ако те споделят това от официален акаунт на английски, представете си какво правят тайно. Слава на героите от операция Висла! Слава на генерал Стефан Мосор!

Pedro Crue: Запомнете, ако някой ви каже, че този знак на орел с тризъбец е само военен знак, това не е вярно. Това беше символът на украинската марионетна нацистка държава през 1941-1944 г., която си сътрудничи с нацистка Германия във военните престъпления и унищожаването на евреи и поляци.

Якуб Добромилски: Защо поставяте войник с нацистка ивица пред униформата му. Вие само помагате на руски пропагандисти.

Национална агенция за сигурност (Полша): Всички ли сте нацисти или само той?

Изображение

При по-задълбочено търсене в Х (Туитър) се оказва, че каналите на украинци изобилстват със снимки на бойци с нацистки символи. Дори и на непросветените би станало ясно защо Путин говори за денацификация на Украйна.

BIG5