БСП сигнализира главния прокурор за наказателна отговорност на лицата, нарязали Паметника на Съветската армия

0
19

 

След решението на съда, че разрушаването му е незаконно, парите да бъдат възстановени от отговорните лица, смятат от БСП

 

Парламентарната група на „БСП за България“ е сигнализирала  главния прокурор да направи проверка и да предприеме необходимите действия за търсене на наказателна отговорност на областния управител на София и на всички длъжностни лица, които са били в разрушаването на Паметника на Съветската армия.“ Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, определяйки демонтажа като варварски.

Тя припомни, че социалистите от първия ден са твърдели, че за това няма издадена необходимата документация, план за възстановяване и одобрено място за съхранение на фигурите.

„Нито един документ не им е в ред и това вече се доказа, както със становището на Министерството на културата, така и с решението на съда“, подчерта Нинова.

По думите ѝ, оттук нататък на ход е прокуратурата и съда в търсене на наказателна отговорност на тези, които нарушават закона.

Лидерът на БСП настоя още, че отговорните институции трябва да възстановят паметника, за което социалистите предлагат 2 млн. лв. допълнителни средства в държавния бюджет.

„Като изхабиха толкова пари да съсипват и рушат държавно имущество, паметник на културата и паметта на народа ни, сега да възстановят всичко обратно“, каза още Корнелия Нинова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here