Кристиан Вигенин: Управляващите живеят в паралелна реалност

0
17

 

Според зам.-председателя на парламента ситуацията, в която се намираме, прилича на 30-те години от миналия век и имаме коалиция, която не създава спокойствие. „Това е безпринципно управление, което няма да ни докара до нищо добро“

 

Управляващите живеят в паралелна реалност. Основният резултат от това, което направи сглобката, е да пречисти лидерите на ГЕРБ и бъдещия лидер на ДПС. Направиха ги ключови фактори в парламента и управлението на страната. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин в предаването „Панорама“ на БНТ. Според него ситуацията, в която се намираме, прилича на 30-те години от миналия век и имаме коалиция, която не създава спокойствие.

„Консенсусът е на база – аз на тебе, ти на мене. Там има постоянни проблеми и скандали, които текат всеки ден. Това е безпринципно управление, което няма да ни докара до нищо добро. И промените в Конституцията са точно в тази посока. Промените в Конституцията също са в тази посока. Част от предложенията нямат никаква връзка, това са насипни идеи. Непосредствено след гласуването започнаха да излизат проблемите, идващи заради това бързане“, заяви Вигенин.

„Конституционалисти подчертаха, че една съществена част от тези промени са противоконституционни. Те не могат да бъдат направени от Обикновено народно събрание. Става дума за новите разпоредби за служебното правителство, за създаването на два органа – съдебен и прокурорски съвет и преформулирането на ролята на Народното събрание. Ако Конституционният съд обяви тези разпоредби за противоконституционни, не се възстановява действието на предишните норми и ще поставим държавата пред хаос“, посочи той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here