Володин: Сърбия трябва да защитава волята на своя народ, в противен случай страната няма да съществува

0
37

 

Сръбските власти трябва да защитят волята на своя народ, в противен случай страната може да не съществува. Това написа председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в Telegram.

„Настоящите власти на Сърбия са длъжни да защитят волята на сръбския народ и избора на мнозинството. Какво ще се случи в противен случай е добре известно на всички: страната може да не съществува“, написа още Володин.

Според него, щом Вашингтон и Брюксел не успеят да „доведат своите марионетки на власт“ в други държави, винаги се разиграва „добре познат сценарий“: от САЩ и ЕС се правят изявления за изборни нарушения и не -признаване на техните резултати, отвън „ситуацията се разклаща, хората се извеждат на улицата, организират се опити за преврат“.

„Нищо ново. Всяка държава, която защитава своята независимост, защитава националните интереси и ценности, е изправена пред такива предизвикателства. Днес това се случва в Сърбия“, отбеляза Володин. Той подчерта, че коалицията на настоящия президент Александър Вучич е спечелила предсрочните парламентарни избори.

„Но хората не подкрепиха тези, на които Вашингтон и Брюксел разчитаха“, каза Володин.

„Когато става дума за суверенитет, той се основава на правото на гражданите самостоятелно да планират бъдещето, да избират ръководството и пътя на развитие на своята страна“, отбеляза Володин. Председателят на парламента добави, че представители на Парламентарната асамблея на ОДКБ са участвали като наблюдатели на изборите в Сърбия и не са констатирали нарушения.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here