Кирил Вътев: В земеделието се изливат много пари. Едни хора имитират дейност и получават субсидии – срещу тях се борим

0
39

 

В земеделието се изливат много пари, а има едни хора, които имитират земеделие и те получават субсидии – срещу тях се борим. Това заяви в предаването „На фокус“ по Нова телевизия министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по повод предстоящи проверки в сектора.

От първия ден правителството е подложено на много сериозни атаки. Много по-важно е как един министър си върши същинската работа, коментира Вътев по повод казуса около поканите до депутати за водосвета на Богоявление. Министерството на отбраната съобщи вчера, че експертът, на когото е възложена задачата да покани депутатите на водосвета на Богоявление, по погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция. Според Вътев с изпращането на поканите се занимава администрацията и не смята, че който и да е министър ще направи такъв пропуск.

Изобщо не ме вълнува този въпрос, отговори Кирил Вътев на въпрос дали ще остане министър и след ротацията на премиерите в правителството. Толкова много работа имам, толкова много неща сме подхванали, каза Вътев. Министърът добави, че ще остане на поста, ако му бъде предложено да остане.

По думите му има много усилия да се клати правителството. Явно има сили в България, които се притесняват, че сме толкова близо до Шенген и еврозоната, каза той.

Държавен фонд „Земеделие“ е разплатил всичко, което е трябвало до края на изтеклата година. За цялата година са изплатени около три млрд. лв. на целия земеделски сектор, коментира още Кирил Вътев.

Не са открити нередности, каза министърът по повод изявление на Асоциацията за промишлено птицевъдство относно внос на яйца и пилешко месо от трети страни.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here