Шойгу: Руската армия и флот ще бъдат оборудвани с най-модерно оръжие

0
42

 

Руските въоръжени сили ще продължат да получават модерни оръжия, включително такива, базирани на нови физически принципи и технологии с изкуствен интелект. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу на конферентен разговор с ръководството на Въоръжените сили, съобщават руски медии.

Една от ключовите задачи за 2024 г. е поддържането на бойната готовност на ядрената триада на най-високо ниво.

„Ще продължим да оборудваме армията и флота с най-модерните оръжия, включително тези, базирани на технологии с изкуствен интелект и нови физически принципи“, отбеляза той.

Руските военни ще продължат да използват опита, натрупан в Украйна, и активно да привличат инструктори с бойни умения: „Ще продължим да подобряваме формите и методите на използване на войските, да актуализираме разпоредбите на бойните документи, наредби и наръчници“.

„Киев, подбуден от западни куратори, продължава да „кара“ войниците на клане, но това няма да промени ситуацията, а само ще удължи военния конфликт. Въпреки изчерпването на човешкия ресурс на украинските формирования и липсата на резултати на бойното поле, САЩ хладнокръвно се опитват да реализират амбициите си за световно лидерство за сметка на живота на украинците. Разбира се, това няма да промени ситуацията на линията на бойно съприкосновение, а само ще удължи военния конфликт“, каза още Шойгу.

През 2023 г. въоръжените сили на Украйна загубиха повече от 215 хиляди души и 28 хиляди единици военна техника.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here