Волен Сидеров и Николай Марков участваха в протест пред американското посолство: САЩ подкрепят престъпниците!

0
41

 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров протестира пред американското посолство у нас на ул. „Козяк“ в столицата. Националистът настоява за демонтаж на паметника на американските летци-убийци на деца и жени през 1944 г.

„Нашето искане е г-н посланика да излезе и да приеме нашето искане за демонтаж на хора, които са убивали жени и деца. Ако обича да излезе и да приеме нашето искане“, обяви Сидеров.

„Тук са хвърлени 50 000 запалителни бомби, унищожени са 12 000 сгради, ценни документи“, отсече лидерът на „Атака“.

Колегите му, с които е на протеста пред американското посолството, обявиха, че това е паметник на срама и раболепието.

Думата взе и бившият полковник от НСО Николай Марков. „Паметниците не са надгробни плочи“, категоричен е той. И добави, че това е чудовищно военно престъпление, при което са убити жени и деца, но не и войници.

„Ние приемаме с почит жертвите на всички страни във всякакви войни, но нима САЩ не бяха съюзници към СССР по време на Втората световна война, нима ние не бяхме съюзници с нацистите“, попита Николай Марков.

„Кой от сглобката не е престъпник? Няма такъв! А защо САЩ стоят зад тях, какъв знак ни дават? Защо сме длъжни да търпим престъпници на върха на управлението“, попита той.

„Ако тези хора не работят за благоденствието на българската нация, нямаме интерес от тези съюзи“, обяви полковникът.

„Ние искаме да поканим г-н Мертен, посланика на САЩ, да дойде да приеме нашето искане. Освен това ако може легендарната Галя да излезе също. Това са хора дипломати, с опит, не сме тук да търсим скандал. Търсим диалог“, обяви Волен Сидеров.

„Ние не сме убивали американци, а те са убивали българи. Няма нужда от такъв паметник тук, той дразни, той предизвиква негативни отношения. Вместо да направят така, че да харесваме САЩ, те правят обратното. Елате, за да ви кажем как се правят приятели“, обърна се лидерът на „Атака“ към посланик Кенет Мертен.

Пред американското посолство има засилено полицейско присъствие.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here