Тошко Йорданов: По-унизително, некомпетентно и неморално правителство не е имало в най-новата българска история

0
16

 

„Най-голямото дъно в българския политически живот са „Продължаваме промяната“. С тяхната поява започна безпрецедентно насъскване на едни групи хора срещу друга група българи“

 

Когато паднете от властта, а това е неизбежно, бъдете сигурни, че не просто ще бъде изгонени, а хората ще ви накарат да си платите за всичко. В онзи запис казахте, че ще ходите на някакъв остро, дано да сте намерили остро, който го няма на картата и където никой няма да ви намери, защото, ако продължавате така, не до острова, а до летището няма да може да стигнете“.

Това заяви председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в декларация от името на парламентарната група.

Шест месеца управлява сегашното правителство на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) „с любезното съдействие на ГЕРБ и ДПС“. Шест месеца, достатъчни за някои изводи, заяви депутатът от ИТН.

„Най-голямото дъно в българския политически живот са „Продължаваме промяната“. С тяхната поява започна безпрецедентно насъскване на едни групи хора срещу друга група българи.

Изкривената идеология и чистата нагла лъжа са вашите изразни средства. Това сме го живели. Вашите бащи и майки, които бяха от висшия ешелон на Българската комунистическа партия обявяваха всяко мнение, което е различно от тяхното, за предателство. Вие, като техни комунистически отрочета, правите абсолютно същото.

Вашите родители се провалиха, вие също ще се провалите. „Продължаваме промяната“ така или иначе сте тръгнали към политическото бунище, а крепящите ви ГЕРБ и ДПС, колкото по-дълго останат с вас, толкова повече се маргинализират накрая.

Най-бруталният извод е, че по-унизително, некомпетентно, неморално и вредно правителство не е имало в най-новата българска история, заяви той. Публично, пропагандно това правителство използва 4 заявки за цели, които да играят ролята на „смокиново листо, криещо срамотиите на този кабинет и оправдаващо циничния характер на сглобката“, коментира Йорданов и уточни, че става въпрос за бюджета, Шенген, еврозоната и промените в Конституцията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here