Проф. Вълчев: Съдебна система не се нуждае от нищо от това, което в момента се прави. Тя се нуждае от спокойствие и принципност

0
19

 

„Като слушах Денков преди няколко седмици, разбрах, че ние имаме пълноправно членство в Шенген. Защо казвам тези неща? Не за да се заяждам, а за да обърна внимание, че напоследък думите, особено в рамките на това правителство, престанаха да значат много“

 

До 1-2 години ще се заговори за нова конституционна промяна. Такова мнение изрази в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

„Сегашните изменения в Конституцията няма да доведат до нещо кой знае какво. Основният закон се променя тогава, когато един политически процес е консумиран, той е приключил. Идеята, че като променим Конституцията и от това ще възникнат чудеса, е неправилна. Чисто социалистическо и глупаво предложение“, смята Вълчев.

Според него българската съдебна система не се нуждае от нищо от това, което в момента се прави. Тя се нуждае от спокойствие и принципност, обясни той.

На въпрос изненадан ли е от номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия, той отговори следното:

„Не ме изненада нито една от двете номинации. Те са напълно политически приемливи за партиите, които ги издигат”.

Според него това не е правителство на Денков-Габриел, а само на Денков.

За Шенген:

„Неслучайно, след като свърши годината, сега поставяме въпроса за пълноправното ни членство в Шенгенското пространство. Като слушах Денков преди няколко седмици разбрах, че ние имаме пълноправно членство. Защо казвам тези неща? Не за да се заяждам, а за да обърна внимание, че напоследък думите, особено в рамките на това правителство, престанаха да значат много. Всеки говори, натоварва с някакви значения понятия, които хората сякаш знаят какво значат и по този начин като чели изграждат паралелна действителност. България не успя да влезе в Шенген така, както всички искахме – по суша, тъй като това е е най-важно икономически”, каза още професорът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here