„Възраждане“: В момента българската граница се пази от чужди полицейски патрули, с чужди коли

0
19

Депутатите занесоха в парламента част от телената ограда на границата ни

 

Ние сме на дъното на хранителната верига в международните отношения, заяви Костадинов

 

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов зададе няколко въпроса към премиера и вицепремиера относно влизането на България в Шенген и изрази притеснения, че страната ни щяла да се превърне в огромен бежански лагер.

„На база на какво точно българското правителство очаква да получи влизане пълноправно в Шенген, при условие че в момента на нашата граница чуждите граничари са толкова, колкото нашите. Знаете ли, че в момента българската граница се пази от чужди полицейски патрули, с чужди коли“, попита Костадинов, цитиран от „Фокус“.

Той каза, че при посещението си на българо-турската граница е видял румънски, гръцки, унгарски, естонски патрули. Той определи случващото се като „позор“ и „национално предателство“.

„В изказването си, което той направи заедно с австрийския си колега, той каза, че „България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна, противно на разпространената дезинформация през последните дни, България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. Ние задаваме следните въпроси, след като България няма да приема лица, за които не е отговорна, означава, че ще приема лица, за които е отговорна, т.е. това са лицата от Дъбличнското споразумение. Второ, ако това е така, какъв е броят, за които България е отговорна и които Австрия ще изпрати в България повторно?“, попита още Костадинов.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Той попита още къде може да се направи справка колко от върнатите бежанци са минали през България. Костадинов поиска яснота къде ще бъдат настанявани, след като капацитета на българските центрове били запълнени на 80%.

„Въпросите, които ние задаваме, ги задаваме пред българското общество. Тази политика, която далеч не е само и единствено българска, която за добро или за лошо България не е остров, на изборите, след по-малко след 5 месеца, ще можем да дадем своя глас“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“.

„Ние сме на дъното на хранителната верига в международните отношения“, допълни Костадинов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here