Денков пред CNBC: Украйна се бори не само за своята територия, а за цяла Европа

0
18

 

Украйна се бори не само за своята територия, за страната си, а и за цяла Европа. Това каза премиерът Николай Денков в интервю за CNBC, част от съдържанието на което бе разпространено от пресслужбата на Министерския съвет. Денков е оптимист, че на предстоящия Европейски съвет ще има положително решение за нов пакет помощ за Украйна. Когато сме заедно, сме силни, каза още министър-председателят.

Николай Денков посочи, че се работи активно с Гърция, с която България граничи на юг и Румъния, която се намира на север от страната ни, за направата на планове за изграждане на значителна инфраструктура и развитие на региона, които да го обединят икономически. Тези действия са част от опитите на правителството да укрепи Югоизточната част на Европа и източния фланг на НАТО, смята още премиерът.

Николай Денков имаше поредица от срещи в рамките на вчерашния, втори ден от визитата му в Давос. Премиерът разговаря с изпълнителните директори на водещи световни компании. Иновациите и развитието на приложните технологии бяха във фокуса на разговорите на акад. Денков с Милян Гутович, представител за Европа на швейцарския гигант „Холсим“, както и с изпълнителния директор на „Карлсберг“ Джейкъб Ааруп-Андерсен, на „Планет Лабс“ Уил Маршал и на „Вояджър Спейс“ Дилън Тейлър. Премиерът се срещна също с Джим Лу, президент на Huawei за Европейския регион. Въпроси от сферата на икономиката бяха обсъдени по време на срещата на българския министър-председател с Джаред Коен, президент „Глобални въпроси“ на Goldman Sachs.

В разговора с най-дългогодишния лидер на Нидерландия Марк Рюте Денков специално благодари за подкрепата за Шенген, информираха още от пресслужбата на Министерския съвет.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here