Кой е кандидатът за конституционен съдия на ПП-ДБ Борислав Белазелков, с какви имоти разполага и на кого е раздавал кредити? – 1 част

0
19

 

За Белазелков не се знае много, но все пак документите, с които сайта MEDIAMALL разполага, показват някои интересни факти и подробности за тази персона

 

След като беше показано на обществеността имотното състояние на кандидатурата на ГЕРБ за конституционен съдия Десислава Атанасова, решихме да хвърлим светлина и върху кандидатурата на ПП-ДБ Борислав Белазелков.

За Белазелков не се знае много, но все пак документите, с които MEDIAMALL разполага, показват някои интересни факти и подробности за тази персона.

Белазелков е роден на 16 май 1956 г. През 2009 г. е избран за член на управителния съвет на Съюза на съдиите в България. През 2011 г. става учредител на Фондация за развитие на правосъдието, като подписът му в учредителния акт е заверен от сестра му – нотариус Ксения Белазелкова. През месец май 2021 година Белазелков регистрира дейност като юрист по Закона за регистър БУЛСТАТ и седалище с адрес на упражняване на дейността в град София, ул. „Петър Парчевич“ № 37. На същия адрес се намира и нотариалната кантора на сестра му Ксения Белазелкова, която е на 73 години.

Особен интерес представлява справката от Агенцията по вписванията, от която стават ясни имотните сделки и „брокерският“ афинитет на Борислав Белазелков, както и малко известният факт на кредитодател и интересни дарения на недвижими имоти.

От посочената справка става ясно, че Борислав Белазелков купува апартамент с мазе в София през 1999 г., находящ се на ул. „Люлин планина“. Белазелков фигурира и като собственик на апартамент в центъра на София, намиращ се на ул. „Петър Парчевич“ №37 заедно с другата му сестра-близнак Евелина и майка им Цона Белазелкова. В този апартамент, както вече казахме, Белазелков и по-голямата му сестра Ксения развиват дейност като юрист и нотариус. През 2002 година Борислав Белазелков купува складово помещение на ул. „Дамян Груев“ № 14.

Какви имоти купува още Борислав Белазелков, на кого подарява имоти и на кого дава кредит срещу ипотека, ще ви разкажем в следващата част на нашето разследване. Изнасяме тази информация единствено и само с мисълта, че обществото е редно да знае какви хора се кандидатират за една от най-важните длъжности в държавата – тази на конституционен съдия на Република България.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here