Володин: Френски наемници умират за нацисткия режим в Украйна. А дядовците ни се бореха заедно срещу фашизма

0
36

 

На следващото си пленарно заседание Държавната дума възнамерява да се обърне към френския парламент във връзка с изпращането на граждани на тази страна като наемници в Украйна. Това съобщи председателят на парламента Вячеслав Володин в канала си в Telegram.

„Във Франция наемничеството е забранено от закона. Отчитайки това, темата заслужава депутатите от Държавната дума да се обърнат към Националното събрание на Френската република. За нас е важно да знаем дали те знаят, че някой, нарушавайки закона, изпраща бойци да се бият в Украйна. (…) На следващото пленарно заседание на Държавната дума определено ще разгледаме обръщение до френския парламент по горните въпроси“, отбеляза Володин.

Той обясни, че в историята на отношенията между Русия и Франция има различни етапи. „Имало е време, когато нашите дядовци и прадядовци са се борили заедно срещу фашизма. Но днес, както се оказва, френски наемници умират за нацисткия режим в Украйна. Знаят ли за това гражданите на Франция и депутатите, представляващи техните интереси?“, добавя председателят на Държавната дума.

Следващото пленарно заседание на Държавната дума е насрочено за 23 януари. По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руските въоръжени сили са нанесли високоточен удар по пункт за временна дислокация на чуждестранни бойци в Харков, повечето от които са французи. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова съобщи за ТАСС, че френският посланик в Русия Пиер Леви е бил извикан в министерството.

Източник: ТАСС, Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here