Костадинов: Ако някой е заплаха за националната сигурност, това е ДПС. Пеевски може да стане „господин никой“

0
24

 

Председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ изказването на Делян Пеевски, че е „ужасяващ пробив в националната сигурност и абсолютна грешка е „Възраждане“ да ръководи службите“. Той го определи като „меко казано нагло“. 

„Меко казано това е нагло. Ако има някой, който е заплаха за националната сигурност, това е ДПС“, категоричен е председателят на „Възраждане“. По думите му, ,,в един момент може да има изненадващи обрати и Делян Пеевски да се превърне в „господин никой“ в собствената си партия, заради санкцията по списъка „Магнитски“, според която той няма право да бъде избиран за съпредседател на ДПС.

„Пробив в националната сигурност е да имаме председател на парламентарна група, санкциониран по списъка „Магнитски“, коментира лидерът на „Възраждане“.

Костадинов не подмина и изказването на премиера, че „той бил притеснен, че начело на комисията за контрол на службите е застанал представител на Възраждане“. „И ние от „Възраждане“ сме силно притеснени, че начело на правителството стои представител на ПП-ДБ. Ние сме притеснени, че такъв човек стои начело на държавата, защото излага нашия народ“, каза лидерът на „Възраждане“.

„Милиарди и милиарди долари, подарени на САЩ“, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото

Източник: БНТ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here