Украинската армия съобщи за мощни руски атаки около град Бахмут

0
15

 

Министерството на отбраната на Русия съобщи за разгрома на клон на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър от артилеристи от ВДВ

Украинските сили са подложени на обстрел и на мощни руски атаки в северната част на страната около разрушения град Бахмут, съобщи снощи военното ръководство на Украйна, цитирано от ДПА и БТА.

„Ситуацията е изключително напрегната и се характеризира с интензивен обстрел от артилерия, минохвъргачки и бойни дронове, както и с щурмови операции от страна на противника“, написа главнокомандващият войските на украинската армия Олександър Сирски в своя канал в „Телеграм.

Той заяви, че е координирал по-нататъшната отбрана с командирите на бригади на място. От няколко месеца украинските военни се отбраняват в Източна Украйна, като през последните седмици Русия съобщи за няколко малки териториални придобивки, припомня ДПА.

Бахмут и фронтовият участък в североизточната украинска Харковска област са споменати и във вечерния доклад за обстановката на украинския генерален щаб.

В него се казва, че украинската армия е отблъснала четири руски атаки край село Синкивка, близо до стратегически важния малък град Купянск. Според доклада противникът се е опитвал да „пробие защитата“ на украинските сили и в района са били отблъснати седем атаки.

Усилията на руските сили отново са били съсредоточени върху Авдеевка и района около малкия град Маринка, който Русия заяви, че е превзела преди седмици и който също е в руини.

Двата града се намират малко по-на юг в Донецка област и граничат директно с регионалната столица Донецк, която от 2014 г. се контролира от руските сили.

Артилерийски парашутисти от Днепърската група войски унищожиха клон на украинските въоръжени сили в опорен пункт на десния бряг на Днепър. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предава ТАСС.

„По време на изпълнение на бойни задачи парашутистите от десантната артилерийска част нанесоха удари от 152-мм гаубици 2А36 „Гиацинт-Б“ по цели, идентифицирани от разузнавателните части на десния бряг на реката, който се намира под контрола на украинските формирования. С точен огън на посочените координати на десния бряг на Днепър е унищожено подразделение на украинските въоръжени сили в опорен пункт“, се казва в съобщението.

Уточнява се, че коригирането на огъня се извършва с помощта на безпилотен летателен апарат, който също записва попадението и унищожаването на целта.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here