Пеевски: Тъмна институция, пълна с кеш, иска да си създаде политически проект

0
17

 

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски нарече времето, в което управляваха служебните кабинети на президента Румен Радев, „диктаторско“.

Пеевски отправи остри критики и към бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ПП- ДБ Бойко Рашков, предаде БНР.

Критиките на Пеевски последваха изявление на Рашков по време на обсъждането в правната комисия на промените, касаещи комисията за спецслужбите в парламента.

Делян Пеевски обвини Рашков, че докато е ръководил ротационно комисията, тя не е свършила нищо, а докато е бил министър на вътрешните работи, времето било „мракобесно“ и са били арестувани невинни хора.

После Пеевски посъветва Рашков да каже какво става с проверките: „за Градинаря“ и „Чистача“, активирани, докато Бойко Рашков беше министър, а след това депутат, а Иван Гешев – главен прокурор. Пеевски разкритикува и прокуратурата, че мълчи по важни разследвания и се закани да пита Борислав Сарафов и спецслужбите какво става с тях, включително и по казуси, свързани с президента Румен Радев.

След това обеща на гражданите, че „ще бъде светлина“.

Относно държавния глава каза:

„Казах ви, че има институция, тъмна институция, пълна с кеш, която в момента иска да си създаде политически проект на базата на разграбването две години на държавата. Едноличното, диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here