Русия: Режимът в Киев свали самолет с 65 украински военнопленници за размяна. Това е тероризъм

0
40

 

Режимът в Киев извърши терористичен акт като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област, превозващ украински военнопленници за размяна, заяви руското министерство на отбраната.

„Днес в 11:15 ч. киевският режим извърши терористичен акт, в резултат на който беше свален руски самолет на военнотранспортната авиация, изпълняващ полет по маршрут летище Чкаловски – Белгород за превоз на украински военнослужещи за размяна“, заявиха от министерството.

По данни на министерството ВСУ са поразили Ил-76 с украински военнопленници с помощта на зенитно-ракетен комплекс от Харковска област. Радарните съоръжения на руските ВВС са регистрирали изстрелването на две украински ракети, които са били използвани за свалянето на Ил-76 в Белгородска област.

Руското министерство на отбраната съобщи, че екипажът на самолета е загинал, както и всички останали на борда. „На борда на самолета се намираха шестима членове на екипажа, 65 украински военнослужещи за размяна и трима руски военнослужещи, които ги придружаваха. Екипажът и всички пътници на самолета са загинали“, заявиха от Министерството на отбраната.

Украинското ръководство отлично знаеше, че според установената практика днес щеше да има транспортиране с военнотранспортен самолет до аерогара Белгород на украински военнослужещи за размяна. Според по-ранна уговорка това събитие трябваше да се състои следобед на контролно-пропускателния пункт Колотиловка на руско-украинската граница. И все пак нацисткият киевски режим предприе тази стъпка в стремежа си да обвини Русия за унищожаването на украинската армия. С тази терористична атака украинското ръководство показа истинското си лице, като пренебрегна живота на своите граждани, се казва още в съобщението на руското министерство на отбраната.

Самолетът Ил-76 е изпълнявал полет от Чкаловски до Белгород за превоз на украински военнослужещи за обмен, съобщиха от министерството.

Източник: ТАСС, Гласове

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here