Борисов: Десислава Атанасова вече не е член на партия ГЕРБ

0
16

 

Още в деня на изслушването за конституционен съдия тя е подала оставка

 

Десислава Атанасова вече не е член на партия ГЕРБ. Това обяви лидерът на партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предава „Фокус“.

„Още в деня на изслушването Десислава Атанасова си подаде оставката от партията и партията я прие. Тя вече не е член на ГЕРБ. Отношенията с нея ще са както с другите“, добави Борисов.

„Не знам програмата на президента, за да коментирам. Това е най-прозрачната процедура – изслушване на двамата съдии, след това дебат в парламента. Докато от неговата квота той еднолично решава без изслушване. Не съм аз този, който дава оценка на държавния глава. Това се дава по време на избори и той беше избран. Но, когато обвиняваш парламента в непрозрачност, а еднолично, без никакво изслушване си назначил конституционни съдии – мисля, че не е правилно“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ относно това, че президентът Румен Радев не присъства на церемонията по полагане на клетва на двамата нови конституционни съдии от квотата на Народното събрание – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

снимка: архив

Още по темата:

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here