Марко Травальо: Западът превърна Украйна в леговище на терористи. Един ден украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия

0
34

 

Извън контрол

Може би никога няма да разберем дали руският самолет, свален в Русия от Украйна, е превозвал 65 украински затворници, готови за размяна, както казва Москва, или въоръжение, предназначено за фронта, както казва Киев. Но със сигурност знаем две неща:

1) Системите “Patriot”, доставени от САЩ, го свалиха: с много поздрави към гаранциите на Зеленски, че западните (нашите) оръжия ще се използват, за да се “защитим от руснаците у дома, а не да ги атакуваме”;

2) Управляваните от правителството украински медии (т.е. всички: това е либерална демокрация, нали?) поеха отговорност за атаката. След това се врътнаха веднага щом Москва съобщи на Киев, че всъщност е ликвидирал 65 украинци. После украинската армията пое отговорност за нападението. Накрая Зеленски призова за „международно разследване“ (на украинска атака!). Това е сценарият, който вече е изпълняван при други терористични актове от страна на Киев: убийството на Даря Дугина, атентатът срещу Захар Прилепин, Кримиският мост,… Но това е “предястието” на това, което ще се случи, когато, със или без Зеленски, най-накрая бъде постигнато прекратяване на огъня.

Евроатлантическата пропаганда рисува Украйна като монолит: президент, министри, парламентарно мнозинство, армия, паравоенни милиции, тайни служби, население: “всички се обединиха срещу всякакво примирие до победата над Путин и влизането в НАТО. Глупости!

Режимът е разделен, политическите, военните, разузнавателните и милиционерските лидери не са в синхрон, хората са разделени между антируснаци, проруснаци и поддръжници на компромис, който слага край на толкова много смърт, разрушение, корупция и мизерия. А Зеленски е все по-изолиран, външно заради края на помощта от САЩ и вътрешно поради провала на контранастъплението и разрива с началника на армията.

Зеленски отложи и изборите през 2024 г. за неопределено време, докато съпругата му каза, че е против повторното му номиниране, защото се страхува, че той ще загуби или изборите, или живота си.

Възможно е противоречивата реакция на свалянето на руския самолет да зависи от това, че една фракция на режима надделява над другите. Може би, за да саботира проблясък на диалог, започнал с Москва за мащабен обмен на затворници. Това би било доказателство, че Зеленски е загубил контрол над войната или над управлението на медиите. Но и сигнал за тревога за „след това“: кой ще спазва и кой ще налага примирието? С всички оръжия, които изпратихме в Киев, без изобщо да има някакво проследяване или отчет, за да знаем къде отиват, всеки клан ще може да саботира примирието, като продължи да стреля и превръща страната още по-голямо леговище на терористи.

По този начин, в случай на международна мироопазваща мисия, нашите войници биха били цел на приятелски огън. Украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия.

Автор: Марко Травальо, главен редактор на “Il fatto quotidiano”, източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here