Крум Зарков: България се управлява ненормално и някой трябва да казва, че царят е гол

0
18

 

„Има страшно много депутати, които искат президентът да не им пречи да си развяват коня – не изключвам възможността те да поискат импийчмънт, но бих се учудил“

„Парламентаризъм ли е всяка сутрин Делян Пеевски и Бойко Борисов да казват какво ще се случи през деня, а останалите 238 депутати да се замерят с безсмислени обиди – какво правят другите“

 

„Решението на президента да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии бе от символен характер, защото той показа, че има един човек и една институция, които не приемат ненормалното да ни се представя като нормално“. Това заяви в ефира на БНТ Крум Зарков, съветник на Румен Радев по правните въпроси.

Президентът е посочил мотивите си против избора на Атанасова и Белазелков в конституционната си жалба и това няма общо с клетвата.

„България се управлява ненормално на нормалната човешка логика и някой трябва да казва от време на време, че царят е гол. Трябва това, което хората през цялото време си говорят, да има и своя институционален изразител“.

През седмицата председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова президента да подаде оставка, а прокуратурата да разследва „Дондуков“ 1 за възможни корупционни схеми, свързани със секретаря на държавния глава Николай Копринков. Депутатът посочи, че президентството е една „тъмна институция, пълна с много кеш“. Зарков отговори по следния начин:

„Кеш няма, вътре е светло. Това са глупости, които г-н Пеевски говори и бих го призовал ако знае нещо, да отиде в прокуратурата да го каже. ако не, да намери друг обект за своите ругатни“.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Зарков е категоричен, че Румен Радев не е нарушил Конституцията, като е оспорил избора на новите съдии и не е присъствал на клетвата им. На критиките на предшественика на Радев – Росен Плевнелиев, отговори:

„Самият г-н Плевнелиев не опорочи ли такава процедура или се лъжа?“

„Има страшно много депутати, които искат президентът да не им пречи да си развяват коня – не изключвам възможността те да поискат импийчмънт, но бих се учудил“, коментира Крум Зарков.

„Парламентаризъм ли е всяка сутрин Делян Пеевски и Бойко Борисов да казват какво ще се случи през деня, а останалите 238 депутати да се замерят с безсмислени обиди – какво правят другите“, попита той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here