Петков отново си иска ДАНС: Започваме силна кампания за реформа на службите

0
19

 

След прословутия запис от миналата година за овладяване на службите, днес Кирил Петков направо си заяви, че се захваща със смяна на ръководството на ДАНС.

Започваме силна кампания за реформа на службите, вече трябваше да има смяна в ДАНС. Това заяви Кирил Петков пред журналисти в Пазарджик по повод напрежението около президента Радев и Делян Пеевски, предаде „Фокус“.

„Ще започнем силна кампания за реформа на службите. Когато има реформа в службите, няма само по медиите да се говори от едната или друга страна“, категоричен бе съпредседателят на ПП-ДБ.

„Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезиране на нереформирани органи е нищо повече освен общо говорене“, допълни той.

Според Петков институциите в България трябва да имат своята тежест и да вършат своята работа, без значение кой стои начело на тях.

По обвиненията на Пеевски за „много кеш“ в президентската институция, Петков каза следното: „Ние от ПП-ДБ продължаваме да твърдим, че нулев толеранс към корупцията трябва да е единственото мото за всички българи“.

„Не искам да влизаме в това говорене. Искам да имаме служби и прокуратура, които работят. За това трябваше вече да имаме смяна в ДАНС, ние го говорим от няколко месеца. Мисля, че дойде време това да се случи“, каза още той.

Попитан дали е притеснен от евентуален политически проект на президента, съпредседателят на ПП-ДБ коментира следното: „Не, не мисля. Единственото, което е ясно, е, че не може по Конституция да имате двойна роля – не може да си и политически лидер, и президент. Трябва да си избереш едно от двете“, заяви Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here