Прокуратурата отговаря на Пеевски: Проверяваме Николай Копринков и Сотир Ушев

0
19

 

Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на лицата Сотир Ушев и Николай Копринков, каза пред журналисти градският прокурор на София Илияна Кирилова.

По думите ѝ случаят вече е разпределен на наблюдаващ прокурор, възможно е и Делян Пеевски да бъде призован на разпит.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на дела, които са дошли от закритата вече спецпрокуратура, уточни Кирилова.

„Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?“ Този въпрос отправи по-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски към към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията.

Миналата седмица Делян Пеевски определи президентството като „една тъмна институция, пълна с много кеш“. Тогава той попита къде са потънали „Пътят на Копринката“, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев. Днес Делян Пеевски oтправи питане към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за сигнали, свързани с корупция в президентството.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here