Антон Кутев: Ако някой в момента може да провали плановете на Пеевски за управление на държавата, това е президентът

0
20

 

ДПС винаги е било на съвсем друга линия от това, което прави Пеевски

 

„Не разбирам този път какво прави Делян Пеевски. Аз по принцип не харесвам ролята на Пеевски в политиката в смисъл, че смятам за вредно да се смесва бизнеса и политиката и когато едни пари текат от бизнеса към политиката и след това се връщат обратно в бизнеса. Това за мен е най-лошата форма на управление“. Това коментира в студиото на „Денят започва“ на БНТ бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев по отношение на критиките на председателя на ПГ на ДПС към президентството.

„Но отвъд това аз винаги съм се стремял да не подценявам Пеевски. Той има огромни възможности, владее много социални технологии и е мощен фактор, особено ако реши да е деструктивен, което е доказвал не веднъж. И въпреки това, аз не разбирам какво прави Пеевски в момента“ посочи Кутев.

Според него, ДПС винаги е било на съвсем друга линия от това, което прави Пеевски:

„Това, което върши, няма нищо общо с публичния образ, с ролята, с ключовите качества на ДПС, което през тези 35 години участваше в политиката. Те винаги са били балансьор, те винаги са били фактор, който отчита всички страни, те винаги са имали дългосрочна визия, която да е умерена. Това са качествата, които те залагаха и пренасяха през времето“, поясни Антон Кутев.

По думите му това, което в момента прави Пеевски, няма нищо общо с тези качества и с тази позиция. Учудвам се как Ахмед Доган приема всичко това, което става, защото Пеевски и Доган като образи са несъвместими, добави още той.

Пеевски преди седмица говори за „касиери“ и определи президентството като „тъмна институция, пълна с много кеш“. „Това са много силни думи, които надхвърлят нормалното политическо говорене и обявяват война, която не може да бъде затворена. Аз познавам Николай Копринков от преди да стане съветник на президента. Нито веднъж досега не съм видял нещо в него, с което да е уязвил моето чувство за законност и морал“, коментира говорителят на служебните правителства.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Три часа след отговора на президента, депутатът от ДПС свика брифинг, в който нарече Радев „мистър Кеш“ и каза, че диктатурата му е свършила.

„Надявам се, че Борислав Сарафов е по-умен от Иван Гешев и няма да влезе в президентството“, коментира Антон Кутев.

По думите му никой, освен президентът, не може да каже дали ще прави партията.

„В политиката има кукли и кукловоди. Има хора, които са публични и имат едни правила за поведение, има други, които владеят лостовете и имат друг кодекс на поведение“, каза още Кутев.

Антон Кутев каза още, че ако някой в момента може да провали плановете на Пеевски за управление на държавата, това е президентът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here