Асен Василев: По-скоро не очаквам структурни промени в кабинета след ротацията

0
17

 

Финансовият министър Асен Василев изрази надежда президентът Румен Радев да не подготвя нов политически проект, защото това е в противоречие с Конституцията. Василев направи коментара преди изслушването си в парламентарната Комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове.

„Силно се надявам, че не, тъй като това е в противоречие с Конституцията, но това, разбира се, е въпрос, който трябва да бъде зададен на господин Радев“, коментира министърът на финансите, предаде БНР.

Помолен за коментар на взаимните обвинения между Радев и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, Василев заяви:

„Докато се опитваме, нали, през слухове, престрелки и недомлъвки да става цялото нещо, просто няма да имаме нормална държавност“.

Василев заяви, че „по-скоро“ не очаква структурни промени в кабинета след ротацията, а на въпрос дали ще бъде вицепремиер, той подчерта, че не са водени разговори с него. Ако все пак се стигне до такива, ще вземе своето решение.

Парламентът ще има последната дума дали висшето образование да стане безплатно, заяви министърът на финансите Асен Василев преди изслушването си в парламентарната комисия за еврофондовете.

Василев изрази становището, че балансираният подход изисква след завършване на безплатно висше образование, след това няколко години да има изискване за работа в България:

„Моето лично мнение е, че е добре българските студенти да могат да се възползват от безплатно образование.

Но начинът, по който според мен трябва да стане, е, както е програмата „Стамболов“ –  ако се възползвате пет години от безплатното образование, след това да имате задължения да работите две-три-четири години в страната.

За да може пък страната да си върне тази инвестиция, която е направила в студента“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here