Илияна Йотова: Президентът имаше оферта да стане част от сглобката

0
27

 

Според вицепрезидента има нужда от политическа алтернатива

 

„Аз съм се убедила, че президентът е човек на честта. Спазва до буквата на закона всички правила и конституционни, и законови. Може би точно това сглобката не може да му го прости“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

„От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия, точно обратното винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава“, добави Йотова.

„Има нужда от политическа алтернатива. Вчера разчетох в думите на президента, че той не каза, че е алтернативата, нито каза, че ще направи алтернативата или ще конструира нова политическа партия. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново. Що се отнася до тази бясна реакция на всички, които участват в сглобката, техният страх е точно това – алтернативата. Всеки ден колкото и пъти да излязат и да кажат, че няма алтернатива на тяхното управление, токова пъти се опитват да убедят себе си“, обясни тя.

Тя коментира и открития конфликт между „Дондуков 2“ и ДПС. От миналата седмица, след внасянето на конституционната жалба срещу избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии от Радев, председателят на ДПС Делян Пеевски поиска главният прокурор, МВР и ДАНС да кажат дали има дела на трупчета, свързани с президентската институция.

„Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели на трети сезон на тази война, първият беше президент и войната в Украйна, втората беше президент и Конституция, а сега очевидно сме за кожата на един президент“, категорична бе Йотова.
източник: btvnovinite.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here