Орбан: Селскостопанският сектор в ЕС не може да бъде унищожен, за да се угоди на Украйна

0
33

 

Европейският съюз се движи все повече и повече към империализма, заяви унгарският премиер 

 

Присъединяването на Украйна към Европейския съюз би имало катастрофални последици за европейската икономика. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за списание Le Point.

„Тази история с протести на фермери в Европа показва колко сериозен проблем е Украйна за Европа, независимо от конфликта“, отбеляза той.

„Сближаването на Украйна с Европейския съюз или дори присъединяването й към ЕС ще има, или поне може да има огромно вредно въздействие върху европейската икономика, особено в селскостопанския сектор.“

Орбан подчерта, че селскостопанският сектор в страните от ЕС не може да бъде унищожен, за да се угоди на Украйна. Той визира фермерските протести в Белгия, Германия, Полша и Франция, които са насочени срещу множество европейски регулации, както и срещу неконтролирания внос на селскостопански продукти от Украйна.

„Конкуренцията с украинските производители унищожава нашите ферми. Това не трябва да се случва и украинците трябва да разберат това. Европейската комисия трябва да защитава европейските интереси от Украйна, а не да представлява интересите на Киев, говорейки срещу европейските фермери“, каза унгарският премиер.

През последните години Европейският съюз води идеологическа война срещу Будапеща, заяви още Виктор Орбан пред Le Point.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, каза той, добавяйки, че „Европейският съюз се движи все повече и повече към империализма“.

Според него ЕС „все по-малко прилича на общност от суверенни държави“. „Каквито и права да имате по договора, каквито и разумни аргументи да излагате, ЕС се опитва да ви принуди да участвате в нещо, което не искате“, обясни унгарският премиер.

Орбан добави, че „Унгария е трябвало да живее в тези условия в продължение на много години“.

BIG5, по информации на ТАСС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here