Кирил Петков: КЗК трябва да се смени незабавно

0
15

 

„Продължаваме промяната“ (ПП) ще инициира преговори за незабавна смяна на ръководния състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), който е с изтекъл мандат. Това обяви съпредседателят на партията Кирил Петков преди заседание на Националния съвет на формацията, предаде БНР.

Повод за действията им е, че са притеснени от медийна публикация, в която се казва, че се очаква утре КЗК да одобри сделката за придобиване на „Булсатком“ от „Юнайтед груп“, собственост на бизнесмена Спас Русев:

„За нас, когато се знае, че регулаторите трябва да бъдат сменени и когато знаем, че тука става дума за наистина докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия, без бързо в последния момент с такава скорост да се взема решение – това е типичните решения на КЗК от миналото.

И ние вярваме, че реформата в КЗК трябва да стане много бърза, не трябва да чакаме нито ден повече. Смяната на КЗК и смяната на закона трябва да стане огромен приоритет. И ние ще говорим с колегите от ГЕРБ в утрешния ден, защото този тип решения за нас са опасни“, каза Петков.

Преди дни изтече видео на негова среща със Спас Русев.
ПП започват преговори с ДБ за общо явяване на европейските избори, обяви още Петков. В партията ще бъдат организирани вътрешни избори за останалите кандидати в листата.
Петков отрече на президента Румен Радев да е било предлагано да стане част от т. нар. сглобка в управлението, каквото изявление направи вицепрезидентът Илияна Йотова:

„Наистина напоследък се чудя, има изказвания от сутрин до вечер по някакви такива завъртяни теми, в които няма нищо реално, поне от нашия гледна точка, но се хвърлят в медийното пространство. Имам чувството, за да се замъглява общественото мнение“, коментира Петков.

Той отново настоя за реформи в специалните служби.
И още: ПП изразиха притеснение „от опити за ребрандиране на „Възраждане“ като консервативна партия“ и се надяват, че „ГЕРБ няма да бъдат заблудени“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here