Борисов и Денков се разбраха за минимални промени в МС при ротацията

0
21

 

„Ротацията не е на всяка цена“, коментира Борисов

 

След вчерашните критики към министри, които Бойко Борисов отправи и беше подкрепен от Делян Пеевски, днес лидерът на ГЕРБ отправи похвали към членове на кабинета и заяви, че предстоящата ротация не е на всяка цена.

От своя страна премиерът Николай Денков обяви, че с вицепремиера Мария Габриел, която след месец ще поеме неговия пост, са се договорили да бъдат направени минимални промени в правителството. Това беше и предмет на среща между Денков и Борисов, която се проведе в парламента, предава БНР.

„Ротацията не е на всяка цена“, коментира Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той похвали дейността на отделни министри: „Министерството на транспорта, регионалното министерство, включително и на икономиката, включително на образованието, на културата, работят много добре“.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Но към досегашните си критики към спортното министерство днес включи и земеделското: „Вчера, когато казах, че в много министерства виждам много, много слаба работа. Така го виждат всички хора и затова много сериозен разговор ще проведем по тези теми, включително и за земеделието. Запалиха Европа фермерите! Ние тук нищо не обсъждаме по темата! Или поне не съм чул. Не съм видял министърът да излезе с план, с мерки, да дойде, да ни запознае“.

„В много министерства виждам много, много слаба работа и затова много сериозен разговор ще проведем по тези теми, включително и за земеделието“.

Единственото сигурно е, че кабинет с премиер Мария Габриел ще бъде с мандат на ГЕРБ, каза Борисов: „Нали не си представяте да ходят с празен мандат ГЕРБ и след това Денков или който и да е, или Мария да се върне с друг? Нали не си го представяте да се унижим така?“.

Борисов постави под въпрос и спешността на смяната на регулаторите с изтекъл мандат: „Защо не бяха сменени, когато имаха мнозинство? Защо бяха оставени толкова години?“.

„Смяната на тези регулатори, както знаете, се прави в Народното събрание. При положение, че няколко от партиите в момента в парламента свалиха нашето редовно правителство, последното, за което могат да питат, е: „Вие защо не направихте нещо?“ Не го направихме, защото правителството беше свалено от тези партии само няколко месеца след сформирането му“, каза в отговор премиерът Денков.

Отговорът на Николай Денков: „Да, ротацията не е на всяка цена. Ротацията ще се случи и трябва да се случи. Нека имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управленската програма, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която подкрепя основните европейски приоритети, която се бори за увеличаване на доходите и намаляване на неравенството. Това са целите, за които ние се борим, така че ако можем да ги реализираме, ще има ротация. Ако не можем – няма да има“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here