Захарова: В Украйна няма мобилизация, а умишлено убийство на хора от ръцете на Зеленски

0
16

 

Това, което в Украйна се нарича мобилизация, е умишлено изтребление на хората. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефир на канала TV Center.

„Това не е мобилизация, това е умишлено изтребление, умишлено убийство на собствените им граждани от тези, които сега прилагат американската политика, не на американския народ, а на онази група хора, която включва внуците на нацистите и днешните нео-нацисти“, добави Захарова.

„Това е изтребването на народа на Украйна от ръцете на украинския президент Владимир Зеленски и неговата компания“, подчерта Захарова.

От февруари 2022 г. в Украйна е обявена и многократно удължавана обща мобилизация, като същевременно властите на страната правят всичко възможно мъже на военна възраст да не укриват службата. По-специално им е забранено да пътуват в чужбина и се издават призовки в държавните учреждения, на улицата и на всякакви многолюдни места.

Мобилизацията вече доведе до множество скандали и изостряне на противоречията в обществото. Докато служителите на военната служба за регистрация и вписване често използват сила срещу граждани и дори негодни по здравословни причини биват вербувани на служба, депутатите и служителите избягват мобилизацията и водят синовете си на военна възраст в чужбина. Въпреки това през декември миналата година президентът на страната Владимир Зеленски обяви, че военното командване е изпратило искане за набиране на още 500 хиляди души във въоръжените сили. След това правителството започна работа по законопроект за нови правила за мобилизация.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here