Илияна Йотова не приема тона на правителството и на премиера към земеделските производители

0
15

 

Насъскване на едни групи земеделски производители срещу други. Така вицепрезидентът Илияна Йотова определи изявленията на управляващите по отношение на фермерите.

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че не приема тона на правителството и на премиера Николай Денков към земеделските производители на принципа „Разделяй и владей“:

„Още повече, проблеми има. Проблеми има и с реализирането на „зелената сделка“, това е основен проблем повече за производителите в Западна Европа. Проблеми има и за страни като нашата по отношение на безмитния внос с Украйна. Финансирането може да е инструмент в момента, но то не може да бъде дългосрочна мярка тогава, когато политиките са сгрешени, те всеки път ще изискват все ново и ново финансиране“.

Йотова смята, че когато следващият земеделски министър участва в заседания в Брюксел, трябва да говори с гласа на тези в Европа, които поставят темата за новата селскостопанска политика, която поставя отделните страни в различни условия:

„Как ще бъдат субсидирани земеделските производители оттук нататък, как ще бъде регламентиран пазарът с вноса от страни извън ЕС“.

източник: БНР

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here