Украински генерал: Зеленски не се справя със задълженията си

0
13

 

Коментар след отстраняването на главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний

 

Генералът от ВСУ в оставка Серхий Кривонос заяви в интервю за телевизионния канал „Прямий“, че украинският президент Володимир Зеленски не се справя със задълженията си.

„Що се отнася до изявлението на президента, че мисли за смяна на ръководството на Украйна, бих искал да се надявам, че той е мислил за себе си. Много ми се иска да вярвам, че е осъзнал, че по принцип не се справя с определена част от задълженията си по отношение на Конституцията и закона за мобилизацията“, каза той пред „Прямий“, коментирайки ситуацията около главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний.

По-рано бившият депутат от Върховната рада Борислав Береза обяви, че Залужний е отстранен от поста главнокомандващ ВСУ. По думите му в президентската канцелария са постъпили възмутени обаждания от чуждестранни партньори. На свой ред депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко заяви, че Залужний е информиран за оставката си, но все още няма указ. По-късно говорителят на украинския президент Сергей Никифоров съобщи, че Зеленски не е уволнявал Залужний.

Но спекулациите в украинските и западните медии относно съдбата на Залужний продължават и до днес. The Washington Post цитира високопоставени източници в Киев, според които Залужний засега ще запази поста си, но вече е взето решение за оставката му.

източник: mediamall.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here