И Пеевски не иска Денков за външен министър

0
12

 

„Смятам, че споразумението е абсолютно ясно, където пише, че академик Денков остава образователен министър, оттам нататък то е писмено това нещо“

 

Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски също не смята, че Денков трябва да бъде външен министър след ротацията. Той похвали Мария Габриел и отбеляза, че сегашният премиер ще бъде „прекрасен образователен министър“.

Коментарът на Делян Пеевски е във връзка с предстоящата ротация в кабинета и напрежението около поста на външен министър между първите две сили.

„Смятам, че споразумението е абсолютно ясно, където пише, че академик Денков остава образователен министър, оттам нататък то е писмено това нещо“, заяви Пеевски, цитиран от „Фокус“.

„Това дори не трябва да бъде тема, защото имаме един изключително успешен външен министър, което се вижда от целия свят в момента и виждате какви контакти на какво ниво се среща госпожа Габриел. Това дори не трябва да се поставя“, категоричен бе той.

По думите му Денков може да бъде „прекрасен образователен министър“. Пеевски предупреди, че в споровете за това какво да бъде структурата на кабинета след ротацията, „може да се наруши баланса в нещо, което върви напред“.

„Те не трябва да отстъпват, а да се случи това, което е записано“, допълни той.

Свързана тема:

Борисов е против Денков да е външен министър, иска нови избори за кмет на София

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here