Денков не искал поста на външен министър, но навън трябвало да се чува гласът на ПП-ДБ

0
12

 

„Ние искаме ротацията да продължи по начина, по който беше договорена, а след тези 9 месеца да видим може ли да продължим нататък с пълен мандат”

 

„Това, което искам ясно да кажа, е какво е значението на спора между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Значението е свързано с това кой и как ще обясни в чужбина какво се случва в България. Позициите, които имат най-силна дума, когато говорим за външна политика, са премиерът и външният министър. Това, което колегите от ПП-ДБ казват с основание, е, че когато двете позиции се заемат от едно и също лице, обясненията какво се случва у нас ще бъдат представени от един-единствен човек”.

Това заяви пред журналисти министър-председателят Николай Денков на фона на напрежението около предстоящата ротация на кабинета.

По думите му е добре да има паритет и в това отношение, за да може да се чуе по-пълно какви са особеностите на развитието в България. Според него, щом от ГЕРБ-СДС са склонни да предложат друг човек за външен министър, различен от Мария Габриел, то значи дискусията по темата ще продължи.

„Аз не искам поста на външен министър като такъв. Това, което искам, е гласът на ПП-ДБ да бъде достатъчно силен, за да се чува в чужбина”, изтъкна Денков.

„Ние искаме ротацията да продължи по начина, по който беше договорена, а след тези 9 месеца да видим може ли да продължим нататък с пълен мандат”, добави премиерът, цитиран от NOVA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here