Кметът на Авдеевка: Руснаците ни атакуват със значителни сили, ситуацията е невъобразима и критична

0
35

 

Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града „със значителни сили“, съобщи днес кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като „просто невъобразима“, предаде Франс прес.

Няколко дни по-рано той съобщи за „критична“ ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този опустошен индустриален град, припомня БТА.

„За съжаление врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те атакуват със значителни сили“, каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава „много напрегната, много тежка“. „На някои направления е просто невъобразимо“, каза той.

Кметът заяви, че е преброил „50 масирани артилерийски обстрела“ и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където въпреки боевете и големите разрушения остават 941 мирни жители.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите „улични боеве“ и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в тграда .

Каналът в Телеграм „ДийпСтейт“, който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за „критична и хаотична“ ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Според канала в „Телеграм“ – „Рибар“, който е близък до руската армия и се следи от над 1,1 милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка, където украинските войници са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраофанзива, посочва АФП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here