Пеевски за Петков и Борисов: Много ги обичам и двамата. Приятелски, политически и двамата са ми много близки

0
16

 

„Приятелски, политически и двамата са ми много близки. Много ги обичам и двамата“.

Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание за Бойко Борисов от ГЕРБ и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“, попитан за реакция след изказване на Борисов, че Пеевски водел Петков в кабинета му, Асен Василев и Йордан Цонев са неразделни и ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС водят уютни и приятелски разговори.

В изложението си на няколко пъти Пеевски държа да отбележи, че не харесва мъже в интимен смисъл: „Мъже не харесвам. Да се водим някъде звучи малко… Малко взехме да ставаме като гаджета. Предполагам, че хората, които се събираме в кабинета, не харесваме мъже, надявам се поне. Аз не харесвам. Много е интересно това водене по кабинети. Ние сме всеки ден заедно. ДПС е част от това парламентарно мнозинство. Виждаме се с Кирил Петков в моя кабинет, аз ходя в неговия. Аз им спасявам винаги нещата, когато има проблем с другите партии“, каза Пеевски.

Отново повтори, че ДПС не желае да участва в правителството „Денков – Габриел“ със свои представители. Каза дори, че министърът на земеделието Кирил Вътев е поканил за зам.-министър депутат от ДПС, но Пеевски отказал.

Делян Пеевски отново зае позицията на ГЕРБ, че на нея се полага да оглави Министерството на външните работи след очакваната през март ротация между Николай Денков и Мария Габриел на премиерското място: „Продължаваме промяната“ трябва да го преживее, че са подписали, че няма да получат този министър, не им се полага“, заключи Пеевски.

Източник: „Дневник“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here