Пеевски: ПП-ДБ трябва да се овладеят, да се научат, че писаните неща трябва да се спазват

0
12

 

Председателят на ПГ на ДПС смята, че ПП-ДБ имат цялата власт и не трябва да се опитват да вземат Външно министерство от ГЕРБ-СДС

 

Всичко е в ръцете на ПП-ДБ, да изпълнят това, което е записано. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

„За страната не е добре избори две в едно, за ДПС е добре – ние сме готови. Според мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Тамън взе да се излиза от проблемите, които се наслоиха в двете години на служебни правителства“, заяви Пеевски, цитиран от „Епицентър“.

“Колегите от ПП-ДБ трябва да се овладеят, да си изпълнят това, които е записано за Министерството на външните работи“ – така лидерът на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски коментира прогнозата за избори 2 в 1 на Бойко Борисов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Борисов заплаши с двойни избори през юни – парламентарни и европейски, ако ПП-ДБ държат да вземат външното министерство след ротацията. Пеевски бе категоричен за Външно министерство: „То е на ГЕРБ“.

Според Пеевски единствените, които могат да счупят сглобката, са ПП-ДБ и от техните действия зависело как ще се развият събитията.

„ПП-ДБ трябва да се овладеят, да разберат, че не може да се случва каквото поискат, както поискат и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват“, категоричен бе Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС смята, че ПП-ДБ имат цялата власт и не трябва да се опитват да вземат Външно министерство от ГЕРБ-СДС.

На въпрос дали съдебната реформа и смяната не регулаторите не тежи повече, той отговори: „За нас тежи и затова казах – в името на България сме готови това да не се случва, но ПП-ДБ трябва да се овладеят и да разберат, че не може да се случва каквото поискат и както поискат, и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват“.

Запитан дали е възможно едно министерство да счупи сглобката, Пеевски обясни: „Не мога да си го обясня. Ако ще търсим просто на някого работа, да си сменят някой техен министър в друго министерство и да го назначат на работа“.

„Призовавам ги да седнат заедно партиите, които са направили това правителство. Нали всички министерства са на ПП, премиерът е на ПП, господин Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство. Не мога да го разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата. Просто трябва наистина да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо мнозинство“, каза депутатът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here