Над 20 фермерски организации се обявиха против договореностите на аграрната камара с правителството

0
36

 

Напрежението в аграрния сектор не е напълно потушено въпреки обявеното снощи разбирателство между правителството и Българската аграрна камара. Над 20 организации, които не членуват в Камарата, заявиха днес, че не са съгласни, „шепа браншовици да представят, да поемат ангажименти и да подписват споразумение от името и за сметка на целия сектор“. 

Сред недоволните са „Асоциация на земеделските производители“ с председател Венцислав Върбанов, Асоциацията на млекопреработвателиет с председател Димитър Зоров, „Обединени български животновъди“ с председател Бойко Синапов и Националната асоциацията на оранжепийните производители с председател Велин Георгиев, предаде БНР.

От техния инициативен комитет заявиха, че продължават да искат оставката на министъра земеделието Кирил Вътев и че идния вторник ще възобновят националните си протести.

Двучасова блокада на пътя към граничния пункт Илинден-Ексохи проведоха днес по обед производители, които също смятат, че браншовите организации, участвали в преговорите с правителството, не са защитили интересите им.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here