Тръмп: Байдън може да не знае, че още е жив

0
16

 

Ако бъда преизбран, ще отменя всички ограничения за носене на оръжие, въведени от него, заяви бившият държавен глава

 

Президентът на САЩ Джо Байдън може да не осъзнава, че все още е жив. Това мнение изрази в петък бившият американски лидер Доналд Тръмп.

„Не мисля, че той знае, че е жив““ – каза републиканецът за Байдън, говорейки на събитие на Националната стрелкова асоциация на САЩ в Харисбърг, Пенсилвания. Според Тръмп работното място на Байдън е „заобиколено от много умни, но много зли хора“.

81-годишният Байдън често прави дълги паузи или словесни гафове в публичните си речи.

Тръмп заяви, че ако бъде преизбран, ще отмени всички ограничения за носене на оръжие, въведени от Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Всяко едно посегателство на Байдън срещу притежатели и производители на оръжия ще бъде прекратено още през първата седмица след връщането ми в офиса, може би дори още първия ден“, каза Тръмп в реч пред хиляди поддръжници, дошли на Голямото американско изложение на открито за лов, риболов и отдих сред природата в Харисбърг, щата Пенсилвания.

По време на управлението си Тръмп предприе серия от стъпки, за които настояваше влиятелното оръжейно лоби.

Те включваха категоризирането на магазините за огнестрелни оръжия като основен бизнес по време на пандемията от коронавирус, което им позволи да останат отворени по време на локдауните.

Възприемайки консервативните собственици на оръжие като изключително важни за неговите шансове да бъде преизбран, Тръмп продължи да ги ухажва агресивно, отбелязва Ройтерс.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here