Байдън има признаци на деменция, заяви професор от университета Джон Хопкинс

0
6

 

  • Д-р Марти Макари отбеляза, че речта на президента на САЩ се влошава и пропуските в паметта стават все по-чести
  • По-рано конгресменът Рони Джаксън, който е бил лекар на бившите президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп, изрази мнение, че Байдън не може да носи отговорност за ядрения арсенал на САЩ

 

Редица грешки и пропуски на президента на САЩ Джо Байдън може да показват, че той развива деменция, свързана с възрастта. Това мнение изрази в интервю за Fox News д-р Марти Макари, професор в университета Джон Хопкинс.

Всеки човек обърква думите и прави грешки в речта, но това, което можем да забележим при Джо Байдън, е значително влошаване на речта и пропуски в паметта, това се случва все по-често, отбелязва професорът.

Според него това предизвиква безпокойство. „Свидетели сме на спад в когнитивната функция. Разликата от това, което имаме сега, и това, което имахме преди пет години, е очевидна и е тъжна“.

Д-р Марти Макари добави, че стабилизирането на състоянието на настоящия американски лидер е „изключително малко вероятно“. „Това очевидно е свързана с възрастта деменция и хората се притесняват, че това може да повлияе на функционирането му“, убеден е лекарят.

В петък конгресменът Рони Джаксън, който преди това е работил като лекар на бившите президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп, изрази мнение, че Байдън трябва да се подложи на много тестове за умствени способности, след което американските граждани трябва да бъдат запознати с техните резултати. Конгресменът е убеден, че настоящият американски лидер не може да носи отговорност за ядрения арсенал на САЩ.

Байдън, който навършва 81 години през ноември 2023 г., често прави различни лапсуси и словесни гафове в публичните си изказвания. Републиканците използват това в партизанска битка, за да поставят под въпрос умствената и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати.

Говорейки на предизборно събитие в Лас Вегас, Невада, на 4 февруари, Байдън каза, че малко след пристигането си в Белия дом се е срещнал с френския президент Франсоа Митеран, който почина през 1996 г. Встъпването в длъжност на Байдън се състоя през януари 2021 г. На 7 февруари на подобно събитие в Ню Йорк той заяви, че през 2021 г. е общувал с германския канцлер Хелмут Кол, който почина през 2017 г.

BIG5

Още по темата:

„Възрастен човек с лоша памет“ – катастрофалната седмица на Джо Байдън

Байдън пак се обърка: нарече Макрон с името на покойния Митеран

Отново деменция! Байдън обърка бившите германски канцлери Ангела Меркел и покойния Хелмут Кол

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here