Иван Таков за сваленото от БСП доверие: Без значение е

0
12

 

„Снетото доверие от председателя (бел. ред. – Нинова) за мен не е от значение, ние имаме доверието на цялата градска организация, на градския съвет, на групата съветници и на местната коалиция. Това, което се случва, е опит за натиск от отделни организации и то само в тази на другарката Нинова“.

Това е тезата на лидера на столичните социалисти Иван Таков, който получи предупреждения от ръководството на партията, че ще бъде наказан за подкрепата, която той и колегите му общинари от БСП дадоха за Цветомир Петров като председател на СОС.

Миналия петък, след като кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ – „Спаси София“ бе избран за временен лидер на Столичния общински съвет  националното ръководство на БСП сне политическото си доверие към общинските съветници на партията.

„За мен това не е от такова значение, аз се ползвам от доверието на градската организация, на градския съвет, на групата съветници в Столичния общински съвет, както и на Местната коалиция „БСП за България“, коментира Таков.

Исканията за оставка на съветниците на БСП, разпространени от „Позитано“ 20 той определи като опит за натиск по отделни организации – да излизат с такива позиции. „До момента това се е случило само и единствено в районната организация на другарката Нинова (председателят на БСП Корнелия Нинова членува в район „Оборище“ – бел.ред), оттам нататък други позиции няма, отделни социалисти ги пишат и се опитват да направят от мухата слон“, каза Иван Таков.

Той подчерта, че целият смисъл в избора на временен председател е да заработи съветът, да бъдат сформирани комисиите и „след три месеца безвремие, да започнат да се случват важните за хората и за целия град неща“. „Решенията в СОС ще се взимат много трудно, видя се, че най-голямата група в Общинския съвет е абсолютно безпомощна да събере мнозинство и затова трябваше да изпием и тази горчилка, която се случи в последните дни. Въпреки всичко ние сме избрани от гражданите, а не да се ръководим единствено и само от теснопартийни сметки на партийните централи. Ако цената на това да заработи Общинският съвет и да започнат да се случват добри неща за града е „моята глава“, аз с радост ще я платя отново“, заяви председателят на социалистите в СОС.

Таков не се притеснява от изключване от партията и дори и това да се случи, ще продължи да работи със съветниците от левицата в СОС. Нито ръководството на партията, нито Корнелия Нинова може да изтръгне социализма от моето сърце, каза той.

Таков участва в шествие под наслов „Не на фашизма, не на Луковмарш! Хора бдете!“, организиран от Софийската организация на БСП и Българския антифашистки съюз. Събрали сме се днес и все повече такива мероприятия и говорене трябва да има по антифашистката тема, коментира Таков. Шествието тръгна от паметника на Незнайния воин и се насочи към президентството.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here