Песков: Тъкър Карлсън преживява тежки времена на Запад заради интервюто с Путин, но то увеличи популярността му

0
10

 

 

Западната публика имаше късмет, че Карлсон „не ескалира нещата“ в интервю с Путин, коментира прессекретарят на президента на Руската федерация

 

Тъкър Карлсън преживява тежки времена на Запад заради интервюто с руския президент Владимир Путин, но то допринесе за популярността на американския журналист, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Руският президент  бързо се съгласи да разговаря с американския журналист, разказа Песков в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“, фрагмент от който бе публикуван от журналиста Павел Зарубин в канала му в Telegram, предава ТАСС.

„Наистина той самият се свърза с нас, той предложи това интервю. Ние активно преглеждахме неговите материали, гледахме аудиторията му, гледахме колко балансирано отразява определени въпроси. И стигнахме до извода наистина да препоръчаме на президента да даде такова интервю. Той доста бързо се съгласи“, каза Песков.

„Имайки предвид, че колективният Запад става все по-непредсказуем, те наистина не избягват абсолютно нищо. Затова, разбира се, имаше известни страхове, че още преди началото на интервюто ще има някакви гонения на горкия Карлсън, те присъстваха. Дори сега, доколкото разбрах, му е трудно. Но, от друга страна, като доста умен човек, мисля, че той предвиди, че ще има такова разпалване на страстите. Но честно казано трябва да се каже, че това интервю допринесе за неговата популярност“, коментира Песков.

Руският президент Владимир Путин можеше да отговори с „остър укор“ на твърде грубия език, ако бяха в интервю с журналиста Тъкър Карлсън, отбеляза прессекретарят на държавния глава.

„Четохме, че Карлсън беше обвинен, че не е задал нито един належащ въпрос. Ще кажа следното: западната публика вероятно имаше късмет, че Карлсън не ескалира твърде много, въпреки че очерта всички теми много правилно, както подобава журналист в разговор с държавния глава, особено такъв като Русия. Защото, ако имаше много остри формулировки, щеше да има много остър упрек към тях. Може на мнозина да не се хареса“, каза Песков.

Рейтингите на интервютата на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън бият всички рекорди. Това показва, подчерта говорителят на Кремъл, че целта да бъде чут на Запад е постигната, отбеляза Песков.

„Президентът в момента е един от основните световни лидери, заключи Песков. Той е един от най-авторитетните, знаещи, опитни държавни глави в света“.

BIG5, по информации на ТАСС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here