Радев за ротацията: Ще проведа консултации и ще връча мандат на първата политическа сила

0
12

 

По думите на държавния глава не трябва да има прекалено големи компромиси, тъй като те не са в полза на българските граждани

“Ще изпълня Конституцията, както е записано в нея, ще проведа консултации и ще връча мандат на първата политическа сила – ГЕРБ, за съставяне на правителство“.

Това заяви президентът Румен Радев в Банско, където е специален гост на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, в който участва българският скиор Алберт Попов. Радев ще участва в церемонията по награждаване след края на състезанието. Предвидена е и среща с представители на Планинската спасителна служба.

“Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани”, коментира държавният глава.

„Не искам да се меся в работата на правителството. Това е въпрос, който ще решат коалиционните партньори”, заяви Радев на въпрос дали е приемливо Мария Габриел да съвместява функциите на премиер и министър на външните работи. По думите му решенията се вземат от „други хора на друго място”.

„Истинската тема на деня е случат с Мартин Божанов”, заяви президентът Румен Радев.

Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов и разплитането на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава, коментира Румен Радев.

„Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо заради това продължи варварското разграбване и превземане на държавата именно в комфорта на безнаказаността“, подчерта Румен Радев.

Затова президентът ще настоява този случай да бъде този път разнищен до край.

източници: NOVA, БНТ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here