Тъкър Карлсън: Путин иска да излезе от войната в Украйна

0
11

 

Според американския журналист правителствените служители във Вашингтон не разбират реалностите в региона и им липсва необходимата перспектива

 

Путин иска да излезе от войната в Украйна, той няма стане по-отворен за преговори, докато тя продължава. Това заяви американският журналист Тъкър Карлсън, чието интервю с руския президент разпали множество противоречия, откакто бе излъчено в края на миналата седмица, предава БТА.

От една страна, руската икономика се оказа много по-устойчива, отколкото се очакваше, а от друга – Западът, включително Вашингтон, не отделя време да се запита кои са постижимите цели в тази ситуация, отбеляза журналистът пред започналата днес в Дубай Световна правителствена среща.

Според Карлсън, който многократно обвини администрацията в некомпетентност, правителствените служители във Вашингтон не разбират реалностите в региона и им липсва необходимата перспектива.

Той посочи, че от три години се е опитвал да направи интервю с руския държавен глава, но усилията му са били осуетявани от американските разузнавателни служби, които са шпионирали текстовите му съобщения и са ги предоставяли на „Ню Йорк таймс“, провокирайки по този начин руските власти да отменят интервюто.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По думите му американските политици са се самоубедили, че Путин планира да завземе Полша, но според него няма никакви доказателства за подобни намерения.

Журналистът защити поведението си по време на интервюто с думите, че е искал да получи възможно най-дългото интервю и да остави Путин да говори, за да могат американците да направят преценка какво се случва.

Интервюто, което Путин даде на Карлсън, е първото за западен журналист от началото на войната в Украйна, която този месец навлиза в третата си година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here