Борисов: Няма да има ротация, ако Денков и Габриел не се разберат

0
13

 

Лидерът на ГЕРБ е против смяната на земеделския министър Кирил Вътев, чиято оставка се иска от фермерите

 

„Ако Денков и Габриел не се разберат – няма да има ротация“, това обяви днес Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента в отговор на въпрос чий ще е външният министър след ротацията.

„Ако Денков и Габриел се разберат, ще ви го кажем. Ако не се разберат, имаме ясен план – няма ротация“, добави той.

„Въпросът е да не се стигне до цугцванг или до ситуация, в който всеки шах ще се окаже грешен. За нас министрите са по-скоро дами и офицери“, коментира още лидерът на ГЕРБ по повод думите на президента Румен Радев, който определи министрите като пешки.

Бойко Борисов се обяви против смяната на земеделския министър Кирил Вътев, чиято оставка поискаха протестиращите фермери, тъй като „при земеделците има разделение и километрични списъци с искания“, поясни лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и темата за бежанците, пристигнали у нас със самолет. „Преди три години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези три години целия народ. Когато аз управлявах България такъв самолет нямаше да може да дойде, това нямаше да се случва“, заяви Борисов.

Според него МВР работи много по-добре, Гранична полиция дава много по-добри резултати. „Сега и с новата техника и всичко, което се прави за тях, постепенно този проблем нанесен ни последните години като щета – ще го отрегулираме“, допълни Борисов.

Относно случая с Нотариуса той коментира, че утре ще започне дейността на комисията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here