Денков: България се отлепи от корупционното дъно

0
11

 

Министър-председателят Николай Денков обяви, че през последните 8 месеца България се е отлепила от корупционното дъно, което е обитавала през годините на прехода.

Денков заяви, че темата за борбата с корупцията трудно си пробива път от  изкуствени скандали, които се опитват да я заглушат, предава БНР.

В началото на правителственото заседание той припомни за успехите на управляващите по темата противодействие на корупцията, категоричен е, че през последните 8 месеца България се е отлепила от корупционното дъно, което е обитавала през годините на прехода и допълни:

„Много интереси от недосегаемите от закона бяха засегнати от прекъснатите корупционни схеми и мерките за прозрачност на публичните харчове и това е причина за постоянните атаки към кабинета и към част от неудобните министри, които се засилиха като атаки с наближаване на ротацията. Трябваше да станем свидетели на поредното убийство с отпечатък на прогнили институции, за да осъзнаем болезнено защо са важни борбата с корупцията и правосъдната реформа. Стартирахме конституционната реформа и да изградим правосъдна система, лишена от безнаказаност. Всичко това се случи, защото в управлението има съществена промяна, дори и рамкирана в сглобка“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here