Заместник-районните прокурори на София подадоха оставки

0
26

 

Те се разграничават от действията на прокурор Невена Зартова. По-късно и самата тя подаде оставка

 

Заместник – районните прокурори на София подадоха оставки пред ВСС, съобщи БНТ. Четиримата се оттеглят от ръководните постове и декларират, че се разграничават от действията на районния прокурор Невена Зартова.

В молба до Прокурорската колегия Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев посочват, че искат да бъдат освободени като заместници на административния ръководител на СРП. Те допълват, че не желаят да бъдат част от ръководството на СРП и искат да се върнат като редови прокурори там.

Наред с това четиримата излизат и с декларация до колегията, в която казват:

„С настоящата декларация категорично се разграничаваме от действията на административния ръководител на СРП Невена Зартова и подкрепяме изцяло усилията на и.ф. главен прокурор за реформи в прокуратурата“.

Заместник районните прокурори на София подадоха оставки

Преди дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка на Софийската районна прокуратура заради скандала, възникнал след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Тогава Сарафов посочи, че в Софийска районна прокуратура е един от генезисите, където се руши постамента на справедливостта.

Според информация на „Епицентър“, в СРП се говори, че Невена Зартова, която зае поста на 7 ноември 2019 г., била една от близките приятелки на Мартин Нотариуса и като такава ще се види принудена да подаде оставка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here